Події

Ворог нарощує системи РЕР та РЕБ у Білорусі, зберігається загроза ракетно-авіаційних ударів – Генштаб ЗСУ

Росія продовжує нарощувати системи радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби у прикордонних із Україною районах Гомельської області (Білорусь), повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

“У районах населених пунктів Клімовка та Димамерки розгорнуто пости постановки радіоперешкод підрозділами зі складу 48-го окремого батальйону радіоелектронної боротьби західного оперативного командування збройних сил Республіки Білорусь. Крім того, противник провів тренування чергових сил і засобів протиповітряної оборони. Зберігається загроза завдання ракетно-авіаційних ударів по об’єктах цивільної та військової інфраструктури України з території Республіки Білорусь”, – зазначається у повідомленні у фейсбуці.

На Сіверському напрямку підрозділи прикордонної служби ФСБ РФ продовжують нести охорону українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях у посиленому режимі. Триває перегрупування військ.

На Слобожанському напрямку окупанти силами підрозділів зі складу 6-ї загальновійськової армії, Балтійського та Північного флотів продовжують часткове блокування міста Харкова, намагаються здійснювати вогневе ураження підрозділів українських військ та об’єктів критичної інфраструктури.

В Ізюмському напрямку ворог проводить повітряну розвідку позицій ЗСУ з метою визначення можливих напрямків наступу. Для поліпшення тактичного становища підрозділів противник намагався здійснювати наступальні дії за напрямками населених пунктів Заводи та Дібровне, успіху не досяг.

На Донецькому і Таврійському напрямках бойові дії відбувалися вздовж усієї лінії зіткнення.

“Протягом доби ворог здійснював штурмові дії у напрямку міста Слов’янськ, закріпився в населеному пункті Лозове. В районах Зеленої Долини та Кремінної противник продовжує закріплюватись на зайнятих позиціях, здійснює перегрупування та підготовку до наступальних дій”, – повідомляють у Генштабі.

РФ здійснила посилення угруповання військ за рахунок переміщення з території Росії окремих підрозділів 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу і безуспішно намагається закріпитися в населеному пункті Рубіжне.

У районі Попасної російські війська здійснили спробу штурму у напрямку населеного пункту Новотошківське та вглиб населеного пункту Попасна, успіху не досягли. Закріпилися у центральній частині населеного пункту Степне.

На Авдіївському та Курахівському напрямках окупанти намагалися здійснювати штурмові дії, успіху не досягли.

На Маріупольському напрямку противник продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю та блокувати українські підрозділи в районі “Азовсталі”.

На Запорізькому напрямку окупанти намагалися провести штурм у напрямку населеного пункту Зелене Поле, успіху не досягли. Ворог посилив угруповання за рахунок переміщення підрозділів 19-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу. Водночас батальйонна тактична група 127-ї мотострілецької дивізії 5-ї загальновійськової армії втратила боєздатність і виведена в район відновлення.

У Південнобузькому напрямку, в районі населеного пункту Олександрівка ворог обороняє зайняті позиції. Здійснює повітряну розвідку.

“Не виключається ведення штурмових дій для виходу на адміністративні межі Херсонської області”, – наголосили у Генштабі.

За наявною інформацією, особовий склад окремої групи російських військ у так званій Придністровсько-Молдавській республіці несе службу у повсякденному режимі. Водночас залишається можливість використання території невизнаної республіки для агресії проти України.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/300490638930688

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.