Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: рф вбила трьох та поранила ще трьох людей. Під вогонь потрапила шахта у Торецьку

Упродовж минулої доби 22 жовтня росіяни вбили 3 жителів Донеччини — в Авдіївці, Калинівці і Васюківці. Ще 3 людини в області за добу дістали поранення.

Під ворожий вогонь потрапила шахта ДП «Торецьквугілля» у Торецьку. Аби загасити пожежу, яка розгорілася від удару, рятувальникам знадобилося 15 годин.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на інформацію Донецької ОВА.

На Волноваському напрямку Вугледар зазнав 7 артобстрілів, 2 мінометних обстрілів, 1 обстрілу Градами і авіаудару. У Богоявленці пошкоджені господарчі споруди.

На Донецькому напрямку Авдіївка потрапила під масований артобстріл — 1 людина загинула. У Курахівській громаді обстріляні Веселий Гай, Ганівка і Трудове; пошкоджено інфраструктурний об’єкт.

На Горлівському напрямку пошкоджено 2 будинки у Торецьку. У Часовоярській громаді пошкоджено 5 приватних будинків, багатоповерхівку і промислову будівлю.

На Лисичанському напрямку пошкоджено будинок у Серебрянці Сіверської громади. У Званівській громаді під вогнем Переїзне, у Лиманській громаді — Торське і Зарічне.

Про пожежу на шахті Торецька повідомили в Головному управлінні ДСНС Донеччини.

«По прибуттю вогнеборці з’ясували, що відбувається горіння підйомного механізму на площі 1000 кв. м, покрівлі 3-поверхової будівлі адміністративно-побутового корпусу на всій площі (2000 кв. м) та на 3 поверсі будівлі», — йдеться в повідомленні.

На приборкання пожежі рятувальникам знадобилося 15 годин. Ліквідувати вогонь, який розгорівся вночі, вдалося о 14:15 22 жовтня.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, водночас Сили оборони мають успіхи на Бахмутському напрямку.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили близько 10 атак ворога в районах Надії та Серебрянського лісництва Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили всі атаки противника в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Іванівське, Андріївка, Дружба Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмуту.

На Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького, Опитного, Невельського Донецької області, де Силами оборони відбито понад 20 атак ворога.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де українськими воїнами відбито 24 атаки ворога.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках наші захисники відбили всі атаки ворога в районах Пречистівки, Золотої Ниви Донецької області та Вербового, Роботиного Запорізької області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.