МедицинаНовини

Для отримання медичної довідки для зарахування до закладів освіти тепер не потрібно відвідувати кількох лікарів

МОЗ прийняло єдиний порядок медичного огляду для зарахування дитини до закладу освіти, дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

Тепер медичну довідку можна буде отримати у сімейного лікаря. Школярам та студентам не потрібно більше відвідувати декількох лікарів.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на Міністерство охорони здоров’я.

«Відтепер всі базові обстеження дитина може пройти у сімейного лікаря. Обстеження лікарем «первинки» включає збір анамнезу, повне фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, а також вимір зросту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху (шепітна мова), постави та плантографії», – йдеться у повідомленні МОЗ.

Як і раніше, для отримання довідки дитина повинна мати усі щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.

Водночас сімейний лікар тепер самостійно формуватиме узагальнений висновок про стан здоров’я та надаватиме рекомендації щодо фізичної активності на основі проведених обстежень.

За результатами оглядів видаватимуть документи єдиного зразка. Отримати довідку можна тільки якщо у дитини немає медичних протипоказань для  перебування в навчальному закладі.

Також у МОЗ додали, що медичні огляди для зарахування дитини до дитячого садка або школи є обов’язковими. Проте медогляди для вступу в інші освітні заклади проводяться лише тоді, коли це вимагається самим закладом чи умовами вступу.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.