ОАСК заборонив заходи на честь низки українських діячів за позовом Портнова (список)

Заборона стосується відзначення пам’ятних дат та ювілеїв восьми історичних діячів України. При цьому Портнов послався на закон про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Про це повідомляє Слідство.Інфо, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Окружний адміністративний суд Києва заборонив Київській міській держадміністрації відзначати річниці днів восьми українських діячів. Про це йдеться в ухвалі суду від 19 січня 2021 року.

Позов у цій справі подав ексзаступник глави Адміністрації колишнього президента Януковича, проросійський діяч Андрій Портнов.

Заборона стосується святкування пам’ятних дат і ювілеїв восьми історичних діячів:

  1. полковника Армії Української Держави Івана Полтавця-Остряниці;
  2. полковника Української повстанської армії Василя Левковича;
  3. полковника УПА Василя Сидора;
  4. полковника УПА Василя Галаси;
  5. письменника і журналіста Власа Самчука;
  6. письменника і політика Юрія Липи;
  7. українського вченого і редактора Енциклопедії українознавства Володимира Кубійовича;
  8. голови Проводу Організації українських націоналістів Андрія Мельника.

У позові соратник президента-втікача зазначив, що Юрій Липа нібито «відомий своїми антисемітськими висловлюваннями і закликами», а серед інших згаданих діячів є і ті, що нібито «тісно співпрацювали з німецькими нацистами».

При цьому Портнов послався на закон про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки.

У КМДА зазначили, що рішення про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв цих історичних діячів було направлено на розвиток історичної свідомості українців і збереження національної пам’яті. Також у відомстві зазначили, що вибирали пам’ятні дати, відштовхуючись від списку, який є в українському інституті національної пам’яті.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.