Оприлюднено річний тариф на газ всіх постачальників України: до 13,5 гривень за кубометр

Фіксовний річний тариф на газ діятиме з 1 травня 2021 року. Найдешевшим виявився річний тариф НАК «Нафтогаз».

Про це повідомляє «Газ Правда», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Вже з 1 травня українські постачальники газу переходять на формування річного тарифу і сьогодні публікувати ціни. Тариф на газ для населення буде вищий, аніж раніше встановлене урядом обмеження в 6,99 грн за кубометр.

Після зимових протестів проти різкого збільшення ціни на газ для населення влада вирішила відкласти підвищення тарифів і навіть розпорядилася знизити. Проте, ця заборона на підвищення тривала лише кілька місяців. Тоді ціну на газ знизили до 7 грн/куб. (6.99). Водночас за фактом люди платили близько 9 грн, оскільки близько двох гривень за кубометр доводиться віддавати за так званий розподіл (доставку).

Щоб не допустити чергових протестів восени, коли довелося би знову підвищувати ціну на газ,  влада розпорядилась розробити єдиний річний тариф – це дозволить влітку не зменшувати ціну. Тож тепер українські постачальники газу переходять на формування річного тарифу.

Наразі компанії-постачальники вже почали публікувати річні тарифи на газ. Найнижчий тариф – 7,96 грн/куб.

Найбільший постачальник газу в Україні — компанія «Йе Енергія», яка діє в багатьох областях під назвами «Газзбут», зокрема у Вінниці, Луцьку, Дніпрі, Ужгороді, Львові, Миколаєві та багатьох інших містах. Там пропонують ціну за газ на рік у розмірі 7,99 грн за кубометр.

«Торгова електрична компанія» оприлюднила свій річний тариф — 10,8 грн за кубометр, а «Чернівецька обласна енергопостачальна компанія» — 13,5 грн за кубометр.

Компанія «Маргаз» установила 12,58 грн за кубометр, а компанія «Азовгаз» — 12,9 грн за кубометр.

Останнім ціну блакитного палива озвучив «Нафтогаз України». Фіксований річний тариф НАК «Нафтогаз» – 7,96 грн / куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки).

«Тариф діятиме з 1 травня 2021-го і до 30 квітня 2022 року. З 1 травня клієнтів автоматично переводять на новий річний тарифний план – «Фіксований». Він доступний для отримувачів пільг та субсидій», – йдеться в повідомленні.

Як і раніше, клієнти мають сплатити лише за спожитий об’єм газу за фіксованою ціною до 25 числа кожного місяця. Новий тарифний план доступний для отримувачів пільг та субсидій.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.