Без категорії

Член делегації у ТКГ каже про малі шанси обміну полонених до кінця року, на який сподівався Зеленський

Таку думку висловив представник окремих районів Донецької області у складі української делегації у Тристоронній контактній групі, журналіст Сергій Гармаш в етері телеканалу «Україна 24», передає «Укрінформ».

«Я не бачу жодних дій з боку Російської Федерації, щоб це (обмін полонених до кінця року — ред.) могло статися. Ба більше, я не бачу зараз інтересу РФ, щоб це могло статися. На жаль, дуже мало шансів», — сказав Гармаш.

Він додав, що є невеликий шанс, що російська сторона може вдатися до такого гуманного кроку, щоб продемонструвати США готовність до деескалації, чого від них вимагає Вашингтон для проведення переговорів між президентами.

«Але поки що жодних ознак цього я не бачу. Ба більше, на останньому засіданні (ТКГ — ред.) вони (російська сторона — ред.) ще раз наголосили, що обмін відбудеться після повного комплексного політичного врегулювання конфлікту», — констатував член делегації України у ТКГ.

На що сподівався Зеленський?

Президент України 22 грудня заявив про потребу виконання трьох ініціатив української сторони: припинення вогню на Донбасі, відкриття КПВВ та обмін полонених.

Щодо відкриття контрольно-пропускних пунктів на Донбасі, він казав, що у виконанні цього пункту нема проблем, треба тільки бажання іншої сторони. Це ж стосується й обміну полонених.

Глава держави зазначав, що у випадку наявності «бажання в іншої сторони» цілком можливо досягти домовленостей щодо реалізації цих пунктів ще до новорічно-різдвяних свят.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.