Без категорії

Папа Римський під час різдвяного послання згадав війну на Донбасі

Про це пишуть Vatican News.

Папа пояснив, що віряни очікують на допомогу для вирішення конфліктів у всьому світі. Він висловив надію на те, що в Україні не буде нового конфлікту.

«Царю людства, стань світлом і підтримкою для тих, які вірять і діють, прямуючи також і проти течії, на користь зустрічі та діалогу, і не дозволь, щоб в Україні поширювалися метастази злоякісного конфлікту», — виголосив він.

Папа Франциск додав, що на міжнародному рівні існує небезпека небажання вести діалог, а також загроза того, що складна криза спонукає «шукати коротших стежок замість довших шляхів діалогу». Він наголосив, що насправді лише діалог веде до подолання конфліктів і спільної користі.

«Вифлеємська Дитино, дозволь якнайшвидше повернутися додому численним військовополоненим, цивільним і військовим нещодавніх конфліктів та тим, які ув’язнені з політичних причин», — додав Понтифік.

Нагадаємо, у 2020 році Папа Римський теж згадав про Україну під час традиційного різдвяного послання. Тоді він побажав нашій країні миру та припинення вогню.

Як проходило цьогорічне звернення Папи?

Уперше після дворічної перерви свою різдвяну промову Папа Римський виголосив з лоджії базиліки Святого Петра. Востаннє цей урочистий захід відбувався у такій формі на Різдво 2019 року, оскільки подальші великодні та різдвяні святкування проводили в умовах суворих карантинних обмежень.

Цьогоріч дійство знову відбувалося за звичним протоколом. Попри дощову погоду паломники зібралися на площі Святого Петра, щоб привітати Святійшого Отця.

Оркестри Папської Швейцарської Гвардії та італійських карабінерів виконали державні гімни Італії та Ватикану, після чого Глава Католицької Церкви виголосив різдвяне послання.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.