Без категорії

У столиці — ожеледиця. Киян просять утриматися від поїздок на авто та обережно ходити вулицями

Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

За прогнозами синоптиків, температура вночі впаде до 11-13 градусів морозу. Через різке похолодання в Києві прогнозують ожеледь. Комунальні служби готуються обробляти території протиожеледними засобами.

Для очищення й обробки вулиць загалом місто підготувало 458 одиниць основної та 128 одиниць додаткової техніки комунальної корпорації «Київавтодор».

У дворах та міжквартальних проїздах працюватимуть приблизно 4 тисяч комунальників, які готові залучити понад 150 одиниць спецтехніки. Також працюватимуть приблизно 80 одиниць техніки «Київзеленбуду», працівники якого будуть обробляти доріжки в парках і скверах.

Що робити киянам?

Міська влада закликає водіїв за можливості утриматися від поїздок власними авто, а якщо уникнути поїздки неможливо — бути максимально обачними на дорогах.

Пішоходів просять обережно пересуватися містом і повідомляти про необроблені ділянки й території до Контактного центру Києва 15-51.

У КМДА звертають увагу, що не лише муніципальні служби, а й підприємства усіх форм власності несуть відповідальність за вчасне та якісне прибирання локацій. У КИєві – ожеледь.

Дотримання правил доброустрою в Києві контролюють інспектори з доброустрою. У разі невиконання передбачений штраф, що може сягати для громадян 340-1 360 грн, а для посадовців та підприємців — 850-1 700 гривень.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.