Без категорії

Напад Росії. Держспецзв’язок пояснив, що робити людям у разі аварій на хімічних об’єктах

Вночі в неділю окупант підірвав газопровід у Харкові та завдав ракетного удару по Василькову, де виникла пожежа на нафтобазі.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України вийшла з рекомендаціями на фоні нічних техногенних катастроф, які спричинив російський агресор. Зокрема, у Харкові підірвано газопровід, у Василькові – палає нафтобаза.

Коротка інструкція з цивільного захисту громадян:

зачиніть вікна та без нагальної потреби не відкривайте їх. При відкритті — завішуйте їх вологою або марлевою тканиною, періодично міняйте її4
уникайте тривалого перебування на повітрі;
користуйтеся системою кондиціонування та очищення повітря. Поставте у вашому приміщенні ємності з водою для підвищення вологості повітря;
регулярно здійснюйте вологе прибирання;
відчуваєте запах диму? Негайно надягайте вологі маски, віконні та дверні отвори ізолюйте вологою тканиною;
збільште споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Рекомендується пити підсолену та мінеральну лужну воду, молочнокислі напої (міральні напої, киснево-білкові коктейлі. Виключити газовані напої;
декілька разів на день приймайте душ, промивайте ніс та горло.

«Якщо маєте проблеми із серцево-судинними захворюваннями, додатково проконсультуйтеся з лікарем. Краще за все – негайно виїхати з місця близького до аварії, у разі не можливості виконуйте ці мінімальні поради», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Російська армія в ніч на неділю завдала ракетного удару по Василькову неподалік Києва, внаслідок чого виникла пожежа на нафтобазі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.