Політика

Гутерріш пропонує створити групу РФ-Україна-ООН для забезпечення ефективності гуманітарних коридорів

Генсек ООН Антоніу Гутерріш запропонував створити спільну групу із представників всесвітньої організації, Росії та України для забезпечення функціонування гуманітарних коридорів.

“Наше головне завдання у тому, що стосується гуманітарної ситуації в Україні, це покращити цю ситуацію”, – сказав він на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві у вівторок.

Гутерріш розповів, що на зустрічі із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим у вівторок він висунув дві пропозиції.

“По-перше – матеріалізувати нашу пропозицію, яку ми представили на зустрічі представників УВКБ (управління верховного комісара ООН у справах біженців – ІФ) з міністерством оборони, щоб прояснити ситуацію щодо коридорів, гуманітарної допомоги”, – пояснив він.

При цьому Гутерріш звернув увагу на випадки, коли Росія оголошує створення гуманітарного коридору, а Україна створює свій власний, що не дозволяє забезпечити їхню роботу.

“Тому ми пропонуємо створити гуманітарну контактну групу, в якій ООН, Росія та Україна зможуть спільно обговорювати ситуацію, щоб ці коридори були справді ефективними”, – сказав генсек ООН.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.