Події

ООН готова разом із МКЧХ працювати з військовими РФ та України для евакуації цивільних з "Азовсталі"

ООН та Міжнародний комітет Червоного хреста (МКЧХ) готові працювати з військовими Росії та України для евакуації цивільного населення з Маріуполя, повідомив генсек всесвітньої організації Антоніу Гутерріш.

“У тому, що стосується цієї ситуації (у Маріуполі, – “ІФ”), хотів би сказати, що ООН готова повністю мобілізувати свої логістичні здібності, людські ресурси разом із МКЧХ”, – сказав він на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

“Ідея в тому, що нам потрібно працювати спільно, разом із збройними силами як Росії, так і України, щоб раз і назавжди вирішити проблему. Це буде початкова операція з евакуації цивільних осіб із заводу (“Азовсталь”, – “ІФ”), – пояснив Гутерріш.

“Ми готові спільно з МКЧХ, Україною та Росією провести оцінку ситуації за два-три дні. Це дозволить провести евакуацію тих, хто хоче евакуюватися. Звичайно, це – добровільний процес”, – додав генсек ООН.

Гутерріш звернув увагу, що деякі жителі, які залишаються в Маріуполі, хотіли б евакуюватися до Росії, а деякі – на території, підконтрольні Києву.

“Разом із МКЧХ ми будемо готові використати всі наші ресурси, щоб працювати спільно з владою Росії та України, щоб гарантувати евакуацію цих осіб. Це буде більш тривалий процес, нам потрібно встановити більш специфічні, конкретні форми співпраці, але ми зацікавлені в цьому”, – сказав генсек.

28 квітня, як очікується, генсек ООН відвідає Київ.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.