Донецька областьЗакон і ПравоНовиниРускій воєнний корабель

У Слов’янську затримано корегувальника, який збирав дані та передавав окупантам

СБУ затримала у Слов’янську інформатора, який коригував ракетні удари рф по Слов’янську та Лиману та збирав для агресора розвіддані про місця базування Сил оборони у в цих містах та навколишніх селищах. Зловмиснику загрожує до 8 років ув’язнення.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на Службу безпеки України.

Там зазначили, що житель Донеччини збирав для російських окупантів про місця базування Сил оборони в Слов’янську, Лимані та навколишніх селах, а також:

  • виявляв та фіксував локації блокпостів, фортифікаційних споруд та опорних пунктів українських військ;
  • об’єкти критичної інфраструктури;
  • вказав на бомбосховище, у якому під час обстрілів та повітряних тривог могли перебувати цивільні.

Отримана інформація потрібна була окупантам для планування нових та коригування повторних ударів по регіону із застосуванням реактивної артилерії, ударних дронів та керованих авіабомб.

Співробітники СБУ знайшли вдома у чоловіка та вилучили мобільний телефон, через який він спілкувався з російським окупантом.

«За даними слідства, поплічником агресора виявився місцевий житель, якого загарбники дистанційно залучили до співпраці через свого «зв’язкового» у жовтні цього року. Ним виявився бойовик терористичного угруповання «днр», який на початку повномасштабного вторгнення вступив до окупаційних угруповань рф. Він підтримував зв’язок з фігурантом у забороненій соцмережі «Однокласники», – ідеться в повідомленні.

Наразі російський інформатор перебуває під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.