Без категорії

Берлін і Вашингтон по-різному оцінюють загрозу вторгнення Росії в Україну — Reuters

Про це пише агентство Reuters з посиланням на два джерела в уряді Німеччини, які надали коментарі на умовах анонімності.

Берлін, за даними Reuters, прагне деескалації напруженості, що склалася. Одне з джерел також підтвердило, що топчиновники Німеччини та Росії домовилися про особисту зустріч у січні, щоб цього досягнути.

Так, за даними одного з джерел, радник канцлера ФРН із зовнішньої політики Єнс Плетнер і російський перемовник щодо України Дмитро Козак домовилися зустрітися після тривалої телефонної розмови 23 грудня. Офіційно вони це не прокоментували.

Позиція Берліна

Після вступу на посаду новий канцлер Німеччини Олаф Шольц наголошував на необхідності діалогу з Росією на тлі стягування Кремлем військ до кордонів з Україною. Але підтримав ідею вести санкції проти Москви у разі повномасштабного вторгнення в Україну.

Критики звинувачують Німеччину в тому, що вона зобов’язана Путіну через її потребу в російському газі та засуджують будівництво газопроводу «Північний потік-2» між країнами в обхід України. Берлін заявляє, що «Північний потік-2» не є політичним і буде лише одним із кількох трубопроводів, якими російський газ транспортується до Європи.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.