Казанський про перемогу Аксьонова на Донеччині: ніхто не перейматиметься – це ж не розмальовані двері (фото, відео)

Сьогодні відбулися позачергові вибори народних депутатів у двох мажоритарних округах – на Франківщині і на Донеччині.

У донбаському окрузі №50 за попередніми даними впевнено перемагає міський голова Добропілля – Андрій Аксьонов.

У 2014 році Аксьонов організовував “референдум ДНР” у селищі Новодонецьке (околиця Добропілля), де тоді був селищним головою. На ютубі досі можна знайти епічне відео з Новодонецького, де прихільники ДНР з сусідніх містечок дякують Аксьонову за те, що він організував “референдум”, та скаржаться на своїх міських голів, які не стали займатися сепаратизмом і “не дали їм проголосувати”.

Ніхто не змушував Аксьонова проводити “референдум ДНР”. Бойовиків у Добропіллі та Новодонецькому не було – місто майже одразу взяли під контроль місцеві прихильники України, а потім підтягнулися добробати та військові. Після початку війни Аксьонов втік до окупованого Криму та отримав там російський паспорт (що підтверджується інформацією базі даних Федеральної податкової служби РФ).

У 2015 році Аксьонов спокійно повернувся у Добропілля і взяв участь у виборах мера міста. На всі запитання щодо організації незаконного референдуму відповідав: “Ви ж кажете, що то був насправді не референдум. То які до мене питання? То було просто соцопитування”.

https://www.radiosvoboda.org/a/donbass-realii/28868261.html

У 2018 Аксьонова затримали правоохоронці по справі, яка не стосувалася сепаратизму. Його звинуватили у корупції – підробленні документів, розтраті майна. Після цього Аксьонов втік з країни і був оголшений у розшук. Пізніше повернувся, а свою відсутність пояснив лікуванням.

Суд продовжується до сих пір. І за цей час Аксьонов встиг вдруге стати мером Добропілля, а тепер – обрався до Верховної Ради.

Здавалося, людина давно має бути у в’язниці, але це ж не якийсь там Стерненко. Хто ж буде саджати державного зрадника та корупціонера? Отже, замість того, щоб піти за грати, він тепер буде приймати для нас закони у Верховній Раді.

Втім, гадаю, з цього приводу ніхто не буде особливо перейматися. Це ж не розмальовані двері.

Казанський про перемогу Аксьонова на Донеччині: ніхто не перейматиметься – це ж не розмальовані двері (фото, відео)

(Денис Казанський – журналіст, учасник ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасідопис у Фейсбуці)

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.