Cуспільство

В Україні облаштують пункти обігріву: у першу чергу, на Донеччині

Пункти обігріву та місця компактного проживання розгорнуться у звільнених Святогірську та Лимані для людей, які залишились без домівок.

Крім того, влада готується до осінньо-зимового періоду по всій території України, адже обстріли окупантів продовжують створювати проблему постачання тепла та електроенергії.

Про це розповіли у Мінреінтеграції.

У першу чергу пункти обігріву обладнають на деокупованих територіях, щоб забезпечити людей засобами існування.

ДСНС вже готова обладнати 400 стаціонарних і 100 мобільних пунктів обігріву – тут можна буде зігрітися, поїсти та зарядити гаджети. Стаціонарні пункти планується розгорнути у придатних для цього приміщеннях.

Так, у Святогірську та Лимані облаштують 5 пунктів обігріву та місць компактного проживання. За даними Донецької ОВА, у цих містах росіяни зруйнували понад 90% житлових будинків, особливо постраждав приватний сектор. Пункти обігріву та місця компактного проживання розгорнуться у приміщенні госпіталю та школи.

«Генератори, обігрівачі, будматеріали – лише невеликий перелік найнеобхіднішого у щойно звільнених від окупантів містах та селах. Зараз у вцілілих будівлях шкіл, дитячих садочків, лікарень обладнуються пункти обігріву та місця компактного проживання для людей, що втратили домівки», – йдеться у повідомленні Мінреінтеграції.

Крім того, пункти обігріву готує також «Укрзалізниця». Вони з’являться у приміщеннях понад 30 залізничних вокзалів в обласних і районних центрах, які приймають внутрішніх переселенців.

Зокрема, ідеться про вокзали у Запоріжжі, Вінниці, Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Бердичеві, Рівному, Кривому Розі, Ковелі, Коломиї, Мукачеві, Трускавці, Моршині, Жмеринці, Івано-Франківську, Чернівцях, Чопі, Ужгороді, Житомирі, Миронівці, Чернігові, Тростянці, Сумах, Харкові, Одесі, Черкасах, Кропивницькому, Бердичеві, Тернополі, Львові та на станціях «Тараса Шевченка» і «Дарниця».

Перелік і точні місця розташування пунктів обігріву на щойно звільнених територіях найближчими днями з’являться на регіональних сайтах ДСНС.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.