Без категорії

Синоптики прогнозують сильний снігопад майже по всій Україні. Можливі відключення світла

Про це повідомляє синоптикиня Українського гідрометцентру Наталка Діденко.

У центральних областях очікують найскладніші погодні умови — сильний сніг, хуртовини та снігові замети. Негода торкнеться сходу й півдня України, а також західних областей (окрім Закарпаття, Волині та Рівненщини).

Такі погодні умови можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху транспорту на деяких ділянках доріг та вулиць. 

Майже всюди в країні будуть морози — лише на півдні очікують на плюсову температуру. Також там буде мокрий сніг та дощ. У північних областях імовірний сніг.

У Києві 28 грудня буде хмарна погода, є ймовірність снігу, проте несильного і без хуртовин. Уночі в столиці прогнозують 8-10 градусів морозу, а вдень — близько -5℃.

Синоптикиня радить водіям відкласти завтрашні поїздки центральними регіонами, а якщо це неможливо — перевірити машину на наявність всіх необхідних для безпеки речей і бути дуже уважними на дорозі.

Натомість на Новий рік (31 грудня — 1 січня) синоптики прогнозують в Україні відлигу, плюсову температуру повітря, подеколи дощ та мокрий сніг.

Як діяти за кермом?

У Патрульній поліції за можливості радять утриматися від подорожей автомобілем. Якщо ви все ж опинилися за кермом, ось рекомендації:

дотримуйтеся швидкісного режиму та безпечної дистанції, не здійснюйте ризикованих маневрів;під час поїздок в умовах недостатньої видимості вмикайте ближнє світло фар та протитуманні ліхтарі;заздалегідь знижуйте швидкість перед поворотами, перехрестями, світлофорами та нерегульованими пішохідними переходами;користуйтеся засобами пасивної безпеки і для дорослих, і для дітей.

У поліції повідомили, що наразі ситуація на дорогах, де очікується негода, контрольована. Комунальні організації обробляють проїжджі частини протиожеледними матеріалами. 

Якщо ж ви потрапили у скрутне становище через негоду — викликайте поліцію за номером 102 або повідомте про це аварійні служби та «Укравтодор» за номером +380 (44) 287 11 40.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.