Без категорії

На Хмельниччині викрили розкрадання запчастин для бронетехніки на мільйон гривень. Підозрюють військового та його батька

Про це повідомляють Служба безпеки України, Державне бюро розслідувань і Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Правоохоронці встановили, що до злочинної діяльності причетний службовець-контрактник разом зі своїм батьком — колишнім військовослужбовцем цієї ж військової частини. 

Військовий за вказівками батька нібито вивозив комплектування з частини своїм автомобілем чи передавав їх батькові через огорожу. Той зберігав деталі у власному гаражі для подальшого продажу.

Правоохоронці провели обшуки, під час яких вилучили десятки вузлів та деталей, комплектуючих до військової броньованої техніки, зокрема прилади нічного бачення, генератори, перископи, оптичні прилади тощо.

За попередніми даними, загальна вартість викраденого майна становить приблизно 1 мільйон гривень.

Слідчі оголосили зловмисникам про підозру за Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Суд уже обрав запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.