Без категорії

У Києві не вмикатимуть сирени 29 грудня, попри оголошення у під’їздах. У КМДА пояснили, як так сталося

Про це повідомила начальниця відділу інформаційного забезпечення та комунікації Катерина Баранова, пише «Суспільне».

У деяких багатоквартирних будинках Києва вже з’явилося попередження про те, що з 12:00 до 13:00 29 грудня у місті лунатимуть сирени, щоб громадяни не панікували.

Однак у КМДА запевняють, що цього дня перевірки територіальної системи оповіщення населення не буде.

За словами Баранової, 29 грудня розглядалося як одна з дат для перевірки системи оповіщення в столиці, але її так і не затвердили. «Деякі з виконавців перевиконали доручення, коли ще не було узгоджено дату», ㅡ зазначила вона.

У КМДА зазначили, що про дату перевірки готовності територіальної системи оповіщення повідомлять на своїх офіційних ресурсах, а також звернуться з листом до телеканалів, щоб ті поінформували про це через рухомий рядок.

Нагадаємо, перевірку сирен у Києві раніше анонсував заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрій Крищенко. Він розповів, що у місті розпочнуть інформаційну кампанію, щоб люди не лякалися, коли почують сирени.

Також у місті проводитимуть навчання, щоб люди без паніки розуміли, що робити. За його словами, ці системи оповіщення влада Києва тестує постійно, але без звуку.

Окрім того, у місті перевіряють бомбосховища. Про все, що треба знати про захисні укриття, ми розповідали тут.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.