Без категорії

З 30 грудня всі регіони України будуть у «жовтій» зоні карантину. Обмеження послабили ще у двох областях

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що «жовтий» рівень карантину запрацює на території Волинської та Запорізької областей з 00 години 00 хвилин 30 грудня.

За даними МОЗ, станом на 28 грудня лише ці дві області залишаються «червоними».

Що це означає?

З 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину. Тепер відвідувати громадські заклади у «жовтих» областях можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ. Це також стосується працівників ресторанів, готелів та спортзалів.

Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати негативний тест, зроблений за 72 години, або COVID-сертифікат про одужання. 

Так, громадські заклади в регіонах із «жовтим» рівнем епіднебезпеки не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів.

Карантин в Україні

З 24 лютого і принаймні до 31 березня 2022 року в Україні діє адаптивний карантин: регіони поділяють на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, де карантинні обмеження залежать від епідемічної ситуації.

Від початку пандемії в нас виявили 3 649 236 випадків COVID-19. З них 95 105 людей померли від ускладнень захворювання, а понад 3,4 мільйона — одужали.

Станом на 28 грудня в Україні ввели вже понад 28 млн щеплень проти COVID-19. Принаймні першу дозу отримали 14 605 033 людини, а обидві дози вакцини — 13 447 292.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.