Події

У Португалії відбудуться дострокові парламентські вибори

У Португалії в неділю відбудуться дострокові вибори до парламенту країни – Асамблеї Республіки, який було розпущено наприкінці минулого року.

Згідно з опитуванням Католицького університету для каналу RTP і газети “Publico”, 49% населення готове підтримати ліві партії. За підсумками опитування, праві політичні партії підтримує 47% населення.

Згідно з результатами опитування, лідирує Соціалістична партія, яку очолює чинний прем’єр Антоніу Кошта – за нього готові проголосувати 36% опитаних. Підтримати Соціал-демократичну партію (СДП) планує 33% португальців.

При цьому бачити на посаді прем’єра 48% опитаних хочуть чинного главу уряду Кошту, а голову СДП Руя Ріу – 36%.

Загалом у парламенті 230 місць. За підсумками попередніх виборів Партія Кошти мала 108 місць.

Вибори проходитимуть на тлі поширення в Європі чергової хвилі коронавірусу, нового штаму “омікрон”, який відрізняється від попередніх тим, що легше передається від людини до людини, а й часто викликає не так важку симптоматику хвороби, як попередні штами.

Проголосувати зможуть навіть ті люди, які перебувають на карантині. Їм рекомендовано прибути на ділянки в період з 18:00 до 19:00, а решті – до цього часу. У Португалії близько 90% населення вакциновано від коронавірусу.

Наприкінці минулого року президент країни Марселу Ребелу ді Соуза розпустив парламент через відмову низки депутатів підтримати проект бюджету на наступний фінансовий рік – кілька тижнів переговорів не увінчалися успіхом, і ліві депутати з Комуністичної партії та Лівого блоку відмовилися підтримати проект. Вони вимагали реформування системи охорони здоров’я, підвищення пенсій та мінімального рівня оплати праці.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.