Події

Західні лідери у вівторок обговорили необхідність підтримки та зміцнення України

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у вівторок провів розмову з лідерами західних держав, під час якої обговорювалась необхідність підтримки та зміцнення України.

“Обговорював сьогодні вдень із президентом США Джо Байденом, президентом Франції Емманюелем Макроном, канцлером ФРН Олафом Шольцом та прем’єр-міністром Маріо Драгі постійну необхідність підтримки та зміцнення України. Ми не послабимо нашу рішучість, поки не припиниться агресія проти України”, – написав Джонсон у твіттері у вівторок.

У свою чергу, у заяві Даунінг-стрит наголошено, що однією з тем телефонних переговорів стала необхідність зниження залежності країн Заходу від енергоресурсів РФ.

“Лідери обговорили необхідність працювати разом над переформатуванням міжнародної енергетичної структури та над зниженням залежності від російських вуглеводнів”, – зазначається у пресрелізі.

Згідно заяві, Джонсон наголосив, що країни Заходу не повинні послаблювати заходи, що застосовуються проти РФ у зв’язку з ситуацією в Україні.

Учасники переговорів погодились продовжити підтримку України.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.