У Львові встановлено копію диспетчерської вежі ДАП на честь «кіборгів» (фото, відео)

Копію вежі Донецького аеропорту встановили у Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького і вона стала четвертою, присвяченою подіям війни на Донбасі, інсталяцією.

Про це повідомляє інформагентство Міноборони «АрміяInform», передають Вчасні Новини.

Подробиці. У львівському парку культури було встановлено та відкрито копію диспетчерської вежі Донецького аеропорту. Тривалий час його утримували українські військові, за що їх стали називати «кіборгами».

У церемонії відкриття взяли участь жителі міста та ветерани війни на Донбасі.

У Львові встановлено копію диспетчерської вежі ДАП на честь «кіборгів» (фото, відео)
Фото: АрміяInform

Вежу спроектував і виготовив працівник парку – коваль Михайло Талама.

«Артоб’єкт висотою у півтора метра, із лампадкою всередині. А навколо – інформаційний куб, на якому розміщені спогади учасників боїв за ДАП, QR-коди із посиланнями на відео оборони летовища, загальна інформація про 242 дні звитяги українських воїнів», – йдеться у повідомленні.

У Львові встановлено копію диспетчерської вежі ДАП на честь «кіборгів» (фото, відео)
Фото: АрміяInform

За словами речниця Парку культури Ірини Вовк, першою інсталяцією стала копія літака Іл-76, який був збитий бойовиками біля Луганська. Потім з’явились інсталяції про події в Зеленопіллі та до річниці Іловайська. Наступною працівники парку хочуть встановити до річниці Дебальцевого та до річниці загибелі генерал-майора НГУ Сергія Кульчицького.

Зазначається, що вартість кожної інсталяції становить близько 1500 гривень. З бюджету кошти не беруть і необхідну суму збирають самі працівники парку зі своїх зарплат. Вони самі є волонтерами і ветеранами російсько-української війни.

Наразі копії та інсталяції до пам’ятних воєнних подій зберігаються у Парку культури, проте згодом адміністрація планує передати їх до львівського Будинку воїна.

Довідка. Всі, хто обороняв аеропорт, хто загинув і хто залишився живим, увійшли в історію, як «кіборги». Однак жодна людина не береться назвати точну кількість загиблих у боях за ДАП.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.