Політика

Шостий санкційний пакет має бути схвалений – Зеленський, під час виступу перед Єврорадою

6-й санкційний пакет має бути схвалений, включно з нафтою, сказав у понеділок, під час виступу на засіданні Євроради за допомогою відеозв’язку, президент України Володимир Зеленський.

“6-й санкційний пакт має бути узгоджений і повинен бути ефективним, включно з нафтою, щоб Росія відчувала ціну за те, що робить проти України, проти всієї Європи і щоб ви нарешті стали незалежними разом із нами від російської енергетичної зброї, хоча б її нафтової частини”, – заявив він.

Ми повинні, сказав також він, негайно знайти рішення, щоб запобігти розгортанню продовольчої кризи.

Зеленський подякував лідерам країн ЄС за створення “зелених коридорів” для аграрного експорту з України, але “як ви розумієте, надійне гарантування продовольчої безпеки неможливе без припинення війни на нашій землі”.

“Не може бути спокійної торгівлі та аграрного виробництва, поки Росія зберігатиме можливість перехоплювати суди з українською агропродукцією і не лише у Чорному морі”, – заявив Зеленський.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.