Політика

Україні потрібна не лише гуманітарна, а й військова допомога – президент Словаччини

Необхідно надавати військову допомогу Україні, і Словаччина допомагатиме в цьому напрямі, заявила президент Словаччини Зузана Чапутова.

“Ми знаємо, що окупантів із вашої країни не виженуть наші пакети з ліками та продуктами. Вашим захисникам потрібна військова техніка та спорядження, тому ми допомагаємо та будемо допомагати й у цьому напрямі. Нещодавно це була система оборони С-300, розмінувальна техніка та боєприпаси, незабаром будуть гаубиці Zuzana. Про це ми також говоримо і з нашими партнерами та союзниками, що Україні потрібна не лише гуманітарна, а й військова допомога”, – сказала вона, виступаючи на пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок.

Чапутова також нагадала, що місяць тому судові експерти та поліцейські зі Словаччини почали допомагати українській прокуратурі та експертам документувати злочини росіян у передмісті Києва. Вона наголосила, що це дасть змогу “розповісти всьому світові, що сталося, та обвинуватити тих, хто все це спричинив”.

Крім того, Чапутова зазначила, що Словаччина також допоможе Україні з експортом зерна та інших товарів, які “сьогодні Путін цинічно конфіскує або блокує в українських портах”.

“Він сподівається, що це ще більше зламає вас економічно та послабить рішучість вільного світу санкціонувати агресію Росії, погрожуючи глобальним дефіцитом продовольства. Проте він досяг протилежного, сьогодні весь світ бачить, хто шантажує та на кого нападають. Наша рішучість допомогти вам не зменшилася, а навпаки зросла”, – додала вона.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.