Події

Лідери ЄС закликали РФ розблокувати українські порти в Чорному морі для транспортування продовольства

Лідери Європейського Союзу закликали Росію зняти блокаду українських портів у Чорному морі, дозволивши експорт продовольства, а країни ЄС – сприяти транспортуванню українського аграрного експорту.

Про це йдеться у висновках Європейської ради, схвалених у вівторок у Брюсселі після закінчення дводенного засідання. “Європейська рада рішуче засуджує знищення та незаконне привласнення Росією сільськогосподарського виробництва в Україні. Російська агресивна війна проти України безпосередньо впливає на глобальну продовольчу безпеку та доступність. Європейська рада закликає Росію припинити атаки на транспортну інфраструктуру в Україні та зняти блокаду українських портів Чорного моря, дозволивши експорт продовольства безпосередньо з Одеси”, – йдеться в документі.

Лідери також констатували, що ЄС вживає активних заходів щодо сприяння українському аграрному експорту та підтримці аграрного сектору України з урахуванням сезону 2022 року. “У зв’язку з цим Європейська рада пропонує державам-членам прискорити роботу над “Шляхами солідарності”, запропонованими комісією, та сприяти експорту з України різними наземними маршрутами та через порти ЄС”, – наголошується у висновках.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.