Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Авдіївку «стирають», але там досі перебувають майже 1600 жителів

31 жовтня з Авдіївки Донецької області евакуювали трьох людей, за тиждень – вісім. У місті залишаються 1586 жителів. Людей закликають до евакуації та пропонують різні варіанти проживання у Києві та західних областях України, адже «місто стирають».

Про це розповів в етері телемарафону «Єдині новини» начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш, передають Вчасні Новини.

«Місто стирають. Минулої доби понад 40 масованих обстрілів по території громади та вісім авіаційних ударів. Якщо почнеться третя хвиля, то скоріш вона буде потужніша, аніж попередні. Погодні умови ускладнюють логістику та евакуацію», — розповів начальник МВА.

Він наголосив, що наразі існують різні програми для людей, які хочуть виїхати.

«Є можливість виїжджати у новозбудовані місця компактного проживання під Києвом та на західну Україну, де можна проживати родинами до п’яти років безплатно. Є варіанти пансіонів для літніх людей з забезпечення медичного догляду та харчування. На Донеччині нова програма, яку презентують, де є можливість влаштування на роботу», – зазначив Барабаш.

Начальник Авдіївської МВА також додав, що росіяни щодня обстрілюють авдіївський коксохімічний завод, де досі працюють близько 40 працівників.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.