CуспільствоНовини

Паспорт в «Дії» більше не приймається на кордоні

Держприкордонслужба запровадила обмеження на використання додатку «Дія». Відтепер електронний паспорт у додатку «Дія» не полегшує перетин кордону. Пред’явлення е-документів лише допомагає ідентифікувати особу, але не дозволяє перетнути кордон.

Причиною обмежень стало виявлення фактів підробки програмного забезпечення застосунку «Дія» та фальшиві документи в ньому.

Водночас деякі документи співробітникам ДПСУ все ж дозволено приймати.

Про це розповів начальник відділу організації̈ прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Матвійчук в інтерв’ю «Interfax», передають Вчасні Новини.

Він зазначив, що співробітники ДПСУ дедалі частіше виявляли факти підробки та навів приклад з нібито багатодітним батьком, який намагався перетнути кордон.

«При намаганні перетнути кордон, чоловік стверджував, що є багатодітним батьком, надавши три свідоцтва про народження у додатку «Дія». Однак під час перевірки з’ясувалося, що людина намагалася ошукати співробітників ДПСУ, демонструючи фальшиві документи в підробленому додатку», – зазначив Матвійчук.

У зв’язку зі збільшенням подібних випадків Держприкордонслужба запровадила обмеження на використання додатку під час перетину кордону. Але про повну відмову від роботи із застосунком не ідеться.

Зокрема, співробітники ДПСУ можуть приймати електронні документи, що підтверджують інвалідність та статус пенсіонера.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.