Донецька областьНовини

Кириленко: Донеччина найбільше постраждала від рф, але маємо впоратися

Донецька область постраждала найбільше від повномасштабної російської агресії. В регіоні й сьогодні надскладна ситуація: щодня російські війська обстрілюють прифронтові й відносно тилові міста, б’ючи, в тому числі і по об’єктах критичної інфраструктури.

Про те, що відбувається зараз та про першочергові кроки з відновлення життя після деокупації тимчасово окупованих територій говорили з керівниками декількох проєктів USAID Україна – Ерікою Беркенпас та Майклом Стівейтером

Про хід зустрічі розповів голова Донецької ОВА Павло Кириленко, передають «Вчасні Новини».

«Зараз на Донеччині зберігається складна ситуація: ворог щодня обстрілює прифронтові й відносно тилові міста, б’ючи, в тому числі і по об’єктах критичної інфраструктури. Для нас це теж – виклик, особливо напередодні опалювального сезону. І я маю надію, що – як і торік – з цим нам допоможе впоратися USAID», – зазначив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Також він додав, в ході зустрічі з партнерами було досягнуто домовленості щодо допомоги Донеччині. Зокрема спеціалізованою комунальною та офісною технікою, яка потрібна для представників місцевого самоврядування окупованих громад, які нині евакуйовані та працюють дистанційно.

Партнерам надали список першочергових потреб, напрацьованих командою обласної військової адміністрації – для перших кроків з відновлення функціонування влади на деокупованих територій.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.