Донецька областьЗакон і ПравоНовини

Попри війну у Слов’янську можна отримати безплатну правову допомогу

На Донеччині не працює жоден Центр безоплатної правової допомоги, що порушує право людей на отримання безоплатної юридичної підтримки. Мешканці регіону змушені їздити в інші області, де надаються такі послуги, або йти до юриста чи адвоката, який надає їх у приватному порядку, та сплачувати чималі кошти, яких у багатьох не вистачає.

Завдяки роботі «Благодійної організації “Ми-браття, ми-Українці”» ще минулого місяця відкрився «Центр підтримки громадян в місті Слов’янськ». Вже понад два тижні тут веде прийом людей та надає безоплатні правові послуги юристка Лілія Іванівна Гусейнова.

Журналістам «Вчасні Новини» Лілія Іванівна розповіла, що намагається підтримати людей, чиї права порушені, оскільки в області не функціонують служби юридичної допомоги.

«Поки що про те, що ми відкрились і що тут дійсно можуть отримати безоплатні юридичні консультації (в окремих випадках і супровід), знають небагато людей. Тому черг якихось дуже великих немає. Загалом приходять ті, хто раніше познайомився з Центром завдяки групам дитячого розвитку, які функціонують з середини липня. І я впевнена, що звернень буде дуже багато, оскільки в цьому є потреба», – розповіла юристка.

Найчастіше, за її словами, люди приходять з запитами на консультації щодо відновлення, компенсації за пошкоджене або зруйноване житло, неможливість зареєструвати заяву в «Дії» через відсутність житла в реєстрі тощо.

Крім того, є звернення про допомогу в судових справах, складанні заяв для суду, листів тощо. Наприклад, у випадках, коли судове засідання має проходити в іншій області, а у людини немає можливості бути присутнім та ін.

Щоб отримати безоплатну юридичну допомогу потрібно попередньо записатись за номером: +380 95 528 51 63. Або прийти до адміністратора і залишити заявку за адресою: м. Слов’янськ, вул. Бульварна 2.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.