Донецька областьНаука та освітаНовини

В яких школах Донеччини та в цілому в Україні дозволяють навчатися з-за кордону: перелік

Міносвіти оприлюднило перелік українських шкіл, в яких проводитиметься вивчення предметів українознавчого компонента для українських дітей, що перебувають за кордоном.

Передбачається, що учні будуть тимчасово переведені в класи для вивчення українознавчих предметів і зможуть продовжити навчання у своїх школах після повернення в Україну. За бажання, вони зможуть і далі навчатися за стандартною дистанційною, сімейною формами чи екстернатом.

Про це ідеться на сайті МОН, передають Вчасні Новини.

У міністерстві нагадали, що нещодавно набув чинності наказ МОН, що визначає особливості навчання дітей, які нині вимушено перебувають за кордоном й навчаються одночасно в школі країни перебування та Україні.

«Такі діти мають право навчатися дистанційно в окремо визначених органами місцевого самоврядування закладах освіти й вивчати лише предмети українознавчого компонента, такі як українська мова, література, історія України тощо. Це дасть змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах», – ідеться в повідомленні МОН.

Повний перелік шкіл доступний за посиланням.

А це перелік шкіл Донецької області:

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.