Стало відомо, яка кількість ВПО отримає соціальне житло у 2021 році та умови проживання

Понад 800 внутрішньо переміщених осіб (ВПО) забезпечать соціальним житлом у 2021 році в межах програми співфінансування купівлі квартир.

Про це повідомляє «Дом», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Розроблено програму, згідно якої понад 800 внутрішньо переміщених осіб отримають соціальне житло. Гроші на придбання такого житла мають надійти від держави та місцевої влади (70% вартості оплачує держава, 30% — з місцевих бюджетів).

Житло дають у тимчасове користування, але на безкоштовній основі — мешканці платять лише за комунальні послуги.

«Є процедура, люди заселяються на рік. Через рік, якщо немає проблем з виплатами комунальних послуг, якщо немає скарг від сусідів, то проживання можна пролонгувати», — розповів керівник Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш.

Придбані квартири залишаються у комунальній власності органів місцевого самоврядування. Люди можуть користуватися ними, допоки не поліпшать свої житлові умови. У 2021 році виділено 125 млн грн на купівлю такого житла. Відтак у Донецькій області цього року придбають 49 квартир для ВПЛ, а по всій Україні соціальним житлом планують забезпечити 850 осіб.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.