Події

Україна закликає партнерів на рівні урядів, місцевої влади, окремих компаній допомагати українським містам і регіонам – Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що Україна закликає партнерів на рівні урядів, місцевої влади, окремих компаній допомагати українським містам і регіонам, що буде великим прикладом солідарності.

“Уряд уже зараз запустив першочерговий етап відновлення на звільнених територіях. Просто зараз ми ремонтуємо дороги та окремі будинки, здійснюємо розмінування, відновлюємо світло, газ і воду, будуємо тимчасове житло для тисяч людей, що його втратили. Тому ми просимо партнерів про допомогу”, – цитує Шмигаля пресслужба уряду за результатами онлайн-виступу на форумі GLOBSEC 2022.

За оцінками уряду, загальні втрати економіки України через війну вже сягають $600 млрд, і попереду на країну чекає величезний обсяг роботи.

“Ми не хочемо просто відновити цеглу та бетон. Ми хочемо збудувати нову державу. Тому план відновлення України пишеться за принципом Build back better. Україна хоче застосувати унікальне поєднання підходів до відновлення”, – наголосив глава уряду.

За його словами, йдеться про регіональний підхід, що передбачає шефство країн-союзників, міст-побратимів, міжнародних корпорацій над українськими регіонами та їхню допомогу у відновленні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.