Донецька областьЕкологіяНовини

Окупанти навмисно створюють пожежі на полях Донеччини: названо суму збитків

Екологи назвали суму загальну сума збитків за забруднення повітря внаслідок пожеж на землях сільськогосподарського призначення Донецької області після обстрілів. Вона сягнула 11 мільярдів 440 мільйонів гривень.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на Державну екологічну інспекцію Донецької області.

«Пожежі, що виникли в результаті обстрілів армії РФ та як наслідок забруднення атмосферного повітря тонами шкідливих речовин, таких як оксид та діоксид вуглецю, ангідрид сірчистий, оксиди азоту, тверді речовини, важкі метали», — зазначили у відомстві.

За даними інспекції, російські військові створюють пожежі на полях навмисно, запускаючи спеціальні снаряди, що розлітаються на горючі уламки, через що поле займається за лічені секунди.

Згідно з інформацією ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області, протягом 2022 року через обстріли рф пожежами пошкоджено поля з насадженнями сільськогосподарських культур, поля з пшеницею, пасовища, тощо.

«Інформація містить дані про 142 випадки виникнення пожеж, якими були охоплені сотні гектар посівів. За даними фактами інспекцією проведені розрахунки шкоди від забруднення повітря. Її розмір складає понад одинадцять мільярдів чотириста сорок мільйонів гривень», — повідомили в екологічній інспекції області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.