Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: Окупанти обстріляли 12 населених пунктах Донеччини, поранено 5 цивільних осіб

Минулої доби, 2 жовтня, російські загарбники нанесли щонайменше 17 ворожих ударів по мирному населенню Донецької області. Поранення отримали 5 жителів регіону.

Під обстрілами були такі міста, як: Авдіївка, Гірник, Курахове, смт Курахівка, Неліпівка, Північне, Щербинівка, села Єлизаветівка, Іллінка,  Новоселівка Перша, Новоукраїнка, Трудове.

Пошкоджено 27 цивільних об’єктів: 23 житлових будинки, комунальне підприємство, АЗС, електромережі.

За інформацією Донецької ОДА, 2 людини поранено у Новоукраїнці, по 1 – у Трудовому, Єлизаветівці.

На Волноваському напрямку 2 людини поранено у Новоукраїнці Вугледарської громади.

На Донецькому напрямку росіяни 5 разів обстріляли Курахівську громаду, пошкодили 21 будинок: 10 у Курахівці, 7 у Кураховому і 4 у Трудовому. У Трудовому поранено 1 людину. У Мар’їнській громаді поранено людину в Єлизаветівці, пошкоджено будинок в Іллінці. На ранок Авдіївку обстріляли з танків і Градів — в зоні ураження дві вулиці.

На Горлівському напрямку численних обстрілів зазнала Торецька громада: у Торецьку пошкоджено 2 будинки і адмінбудівлю, у Північному — 2 будинки і покинуту промислову споруду, у Неліпівці — 3 будинки. Ще 3 будинки пошкоджено у Часовоярській громаді.

На Лисичанському напрямку у Сіверську пошкоджено будинок і нежитлову будівлю, у Торському Лиманської громади — амбулаторію, у Переїзному Званівської громади в зоні обстрілів 2 вулиці.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, українські військові продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку та відбили атаки на Шахтарському, Авдіївському та Лиманському напрямках.

На Куп’янському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі населеного пункту Макіївка Луганської області.

На Бахмутському  напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник намагався відновити втрачене положення в районі Авдіївки Донецької області, але успіху не мав. Крім того, наші захисники успішно відбили атаки ворога в районі східніше Степового Донецької області. Ворог здійснив 10 невдалих атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни успішно відбили атаки противника поблизу Старомайорського та Рівнополя Донецької області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.