У Лимані та Святогірську почали відновлювати інфраструктуру та виплачувати пенсії

У деокупованих містах Донецької області – Лимані та Святогірську – вже розпочалося відновлення інфраструктури та ремонт пошкоджених будинків. Також поновлено виплату пенсій.

Про це йдеться на сайті Офісу президента за результатами поїздки заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка на Донеччину.

«Як у Лиман, так і у Святогірськ уже привезли перші пенсії, їх видавали людям. Також доправлена гуманітарна допомога. Її роздавали і в Лимані, і в громадах навколо, і у Святогірську. Відразу бачиш щастя на обличчях жителів. Вони щасливі бачити і військових, і людей взагалі», – розповів він.

За його словами, серед першочергових завдань місцевої влади є відновлення постачання електроенергії та підготовка до зимового періоду в тих населених пунктах, де проживають люди.

«Якщо ми кажемо про Святогірськ, то це трохи більше як 500 осіб, у Лиманській громаді зараз проживає близько 15 тисяч людей. І для очільника обласної військової адміністрації найголовніше завдання зараз – підготуватися до зимового періоду», – зауважив Тимошенко.

Також він зазначив, що відновлення інфраструктури на звільнених українськими військами територіях Донеччини почалося буквально в перші ж дні після деокупації.

«Зруйновано дуже багато будинків, іншої інфраструктури. Ті оселі, що вціліли, треба відремонтувати. Полагодити вікна чи покрівлю можна за місяць-півтора – це ми обов’язково зробимо. Будемо лагодити, надаватимемо дрова, все необхідне для зимового періоду. Якщо житло пошкоджене сильніше і ми розуміємо, що відремонтувати все просто не встигнемо фізично, звісно, пропонуватимемо евакуацію до інших регіонів нашої країни», – сказав Тимошенко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.