США схвалили санкції щодо телеканалів, Україна звернеться ще й до YouTube

Сполучені Штати підтримують дії Києва щодо протидії «зловмисному впливу Росії». Мінкульт направить рішення РНБО у компанію YouTube з проханням заблокувати акаунти NewsOne, ZIK, «112 Україна».

Про це йдеться в заяві посольства США в Україні та у Телеграм-каналі Олександра Ткаченка.

Подробиці. Як повідомляє Радіо Свобода з посиланням на заяву посольства США в Україні, дипломати оцінили протидію російському впливу.

«США підтримують зусилля з протидії зловмисному впливу Росії, докладені вчора Україною на захист свого суверенітету й територіальної цілісності та відповідно до українського законодавства», – йдеться в повідомленні.

Відомство також закликало до спільних зусиль, аби «не давати застосовувати дезінформацію як зброю в інформаційній війні проти суверенних держав».

Водночас Міністерство культури та інформаційної політики направить у компанію YouTube рішення РНБО України щодо санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK, «112 Україна» з проханням заблокувати їхні сторінки на YouTube.

«Адже ці канали – в ефірному, супутниковому, чи в інтернет-трансляціях – представляють інформаційну загрозу національній безпеці України, оскільки є не ЗМІ, чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України», – підкреслив міністр Ткаченко.

Він зазначив, що YouTube керується власною політикою щодо закриття каналів, але він впевнений у том, що «популярна платформа повинна знати про те, хто саме і як фінансує і виробляє ворожий контент».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.