Офіс Генпрокурора: Медведчук набув статус підозрюваного з 11 травня

Народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук став підозрюваним у справі про державну зраду ще 11 травня. Сьогодні його викликали в Офіс генпрокурора для проведення слідчих дій, а не вручення підозри.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У Генпрокуратурі заявили, що Медведчуку ще вчора, 11 травня 2021 року, повідомили про підозру у порядку та спосіб, передбачений КПК України.

«У зв’язку з цим він набув статусу підозрюваного саме з цієї дати (11 травня – ред.)», – пояснили в Офісі генпрокурора.

Повідомляється, що сьогодні, коли Медведчук прибув до Офісу ГПУ, йому та його адвокатам вручили примірник підозри, щоб забезпечити право на захист.

«Після його прибуття до Офісу генерального прокурора, на вимогу народного депутата та його захисників, їм було надано примірник врученого 11 травня 2021 року повідомлення про підозру для ознайомлення, з метою забезпечення права на захист», – розповіли в прокуратурі.

Окрім того, під час візиту Медведчука в Офіс генпрокурора йому вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо. На тлі проведення обшуків 11 травня у депутата Віктора Медведчука генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що підписала підозри двом депутатам – Віктору Медведчуку і його соратнику Тарасу Козаку. Їм інкримінують «державну зраду» і «готування до розграбування національних цінностей на окупованій території».

У Кремлі заявили, що будуть уважно слідкувати за процесом щодо оголошених підозр лідеру ОПЗЖ, куму президента РФ Віктору Медведчуку

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.