Зеленський доручив провести інспекцію підрозділів ЗСУ на Донбасі

Метою інспекції вказано перевірку стану готовності сил і засобів до виконання завдань за призначенням.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Офіс президента планує здійснити інспекцію підрозділів Збройних сил України, які виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

«Офіс глави держави 2 лютого розпочав інспекційну перевірку стану готовності до виконання завдань органів військового управління, з’єднань та військових частин ЗСУ, що виконують завдання в операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей», – йдеться у повідомленні.

Перевірка затверджена розпорядженням президента № 12 від 1 лютого 2021 року і виконується відповідно до Плану контролю за діяльністю ЗСУ та інших військових формувань у 2021 році.

«Основною метою інспекції є перевірка стану готовності сил і засобів, задіяних в ООС, до виконання завдань за призначенням, а також визначення ефективності заходів, які вживаються керівництвом Міністерства оборони України та ЗСУ, інших органів військового управління щодо всебічного забезпечення сил із засобів, що виконують завдання на сході держави», – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі також додали, що перевірка спрямована на виявлення чинників, що негативно впливають на стан готовності сил і засобів до виконання завдань.

Зазначається, що до інспектування залучено представників Офісу президента, Апарату Ради національної безпеки і оборони, Міністерства оборони та Збройних сил України. За результатами перевірки вони мають підготувати доповідь президентові, а також внести пропозиції щодо подальшого нарощування спроможностей ЗСУ та розв’язання наявних проблем у сфері оборони держави.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.