Події

Оборонні позиції ворога біля Ізюму уразливіші, він концентрує сили у напрямку Донбасу – Синєгубов

Російські війська продовжують обстрілювати різні райони Харкова та передмістя, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

“За минулу добу російські війська завдали приблизно 21 удару з артилерії, мінометів, танків по районах Салтівки, П’ятихаток, Олексіївки, Нових будинків, центру міста, Дергачів. Бойової авіації не спостерігаємо, але противник веде активну розвідку і запускає безпілотні літальні апарати”, – написав Синєгубов у своєму телеграм-каналі.

Він зазначив, що ЗСУ продовжують активні бої з окупантами на Ізюмському напрямку, він залишається найгарячішою точкою в області.

“При цьому оборонні позиції ворога біля Ізюму наразі уразливіші, оскільки сили РФ концентрують у напрямку Донбасу. Щоб уникнути можливих наслідків бойових дій на територіях населених пунктів Ізюмського району, ми поступово евакуюємо населення”, – написав Синєгубов.

За його словами, у Лозовій тривають активні роботи з відновлення подачі води й тепла – через російський обстріл понад 60 тисяч жителів громади залишилися без води, понад 40 тисяч – без світла. Крім того, внаслідок ракетного удару по Лозовій чотирьох людей було поранено, є пошкоджені будинки.

Синєгубов повідомив також, що 3 квітня планується евакуація пацієнтів та персоналу Балаклійської центральної райлікарні (приблизно 70 осіб), будівлю якої було пошкоджено внаслідок обстрілу російськими танками.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.