Події

Правоохоронці ідентифікували 90 російських військовослужбовців, які вчинили воєнні злочини в Україні

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що станом на сьогодні ідентифіковано особи 90 російських військовослужбовців, які вчинили воєнні злочини в Україні.

“У нас на сьогодні є 90 осіб, яких ми ідентифікували як воєнних злочинців…. Убивства цивільних, сексуальні злочини, тортури тощо. Ми почали їх притягувати до відповідальності”, – сказала генпрокурор у п’ятницю в ефірі українського телемарафону.

Генпрокурор нагадала, що є три вироки суду стосовно російських військовослужбовців. “Ці три вироки – це дуже важливо для української держави та світової спільноти”, – додала вона.

Як повідомлялося, суд у Києві засудив до довічного ув’язнення за вбивство жителя Сумської області російського військовослужбовця Вадима Шишимаріна.

Котелевський районний суд Полтавської області визнав винними в порушенні законів і звичаїв війни та засудив до 11,5 року ув’язнення російських військовослужбовців Олександра Бобикіна й Олександра Іванова, які обстріляли з “Граду” смт. Козача Лопань і сел. Ветеринарне (Харківська обл.).

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.