Події

Агресор тимчасово відмовився від блокування та захоплення Києва – Генштаб ЗСУ

Російський агресор тимчасово відмовився від блокування та захоплення Києва, повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

“Ворог тимчасово відмовився від виконання завдання щодо блокування та захоплення Києва. Окупанти продовжують нанесення ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури на всій території України, намагаючись посіяти паніку серед населення та порушити логістику Сил оборони”, – йдеться у повідомленні, опублікованому у Фейсбук у ніч на Понеділок.

На Волинському напрямку ситуація істотних змін не зазнала.

На Поліському напрямку ворог “завершує перегрупування та підготовку до передислокації окремих підрозділів з території республіки до Російської Федерації. За наявною інформацією, окремі підрозділи окупантів зі складу повітряно-десантних військ перекидаються військово-транспортними літаками до міста Білгорода”.

На Слобожанському напрямку агресор продовжує блокувати місто Харків, завдає артилерійських ударів по житлових кварталах міста та намагається здійснити перегрупування військ.

На Ізюмському напрямку окупанти намагалися відновити наступ, але зазнали поразки.

На Донецькому та Таврійському напрямах окупанти продовжили зосереджувати основні зусилля на захопленні населених пунктів Рубіжне, Попасне, Троїцьке, Авдіївка, Мар’їнка, Красногорівка, підготовці до можливого наступу найближчої доби у напрямку Сєверодонецька та Великого Новосілка.

Агресор продовжує штурмувати місто Маріуполь.

На Южнобузькому напрямку “ворог протягом доби зосереджував зусилля на утриманні зайнятих позицій у районі н.п. Ромни. Намагається вести бойові дії з метою виходу на адміністративний кордон Херсонської області”.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/287216026924816

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.