Центр протидії дезінформації назвав безпечною СМС-розсилку українцям із закликом розповісти свою історію війни через спеціальний сайт

СМС-повідомлення від Ukraine, що розсилаються українцям у неділю з посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики України із закликом розповісти свою історію війни через сайт mywar.mkip.gov.ua є безпечним, інформує Центр протидії дезінформації при Раді нацбезпеки і оборони України (РНБО).

“mywar.mkip.gov.ua – це сайт, створений Міністерством культури та інформаційної політики України, щоб громадяни розповідали свої історії війни для всього світу. Акаунт, з якого було здійснено розсилання повідомлення під назвою “Ukraine”, належить Держспецзв’язку”, – пояснюють у Центрі протидії дезінформації.

Водночас, після надходження зазначеного повідомлення в мережі, масово почали з’являтися повідомлення з наступним текстом: “Не відкривати, видаляти, це з метою отримання даних”. У зв’язку з цим у Центрі протидії дезінформації попереджають, що ці залякування не відповідають дійсності.

“Не втрачайте пильності при отриманні будь-яких повідомлень, що містять будь-які посилання, особливо з файлами-додатками у форматі xlsx, exe, zip. У жодному разі не переходьте за наступними посиланнями. Дотримуйтесь інформаційної гігієни і слідкуйте за оновленнями лише з перевірених сайтів!”, – додали в ЦПД.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.