Події

США нададуть Молдові ще $50 млн допомоги через приплив біженців з України – Лінда Томас-Грінфілд

США нададуть Молдові до раніше обіцяних $20 млн ще $50 млн як допомогу для врегулювання кризи, пов’язаної із напливом біженців з України, заявила представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд на пресконференції з прем’єр-міністром Молдови Наталією Гаврилицею.

“США нададуть Молдові 50 млн. доларів як допомогу для управління цією кризою. Ця допомога – доповнення до обіцяних раніше 20 млн. доларів, які вже почали надходити в республіку”, – заявила Томас-Грінфілд у неділю.

Американський дипломат приїхала у неділю з одноденним візитом до Молдови.

“Потік біженців останнім часом скоротився. Але ми розуміємо, що маємо резерви. Ми вже відпрацювали з іншими країнами створення транзитних “зелених коридорів”, через які біженці зможуть поїхати одразу до країн Європи”, – сказала, у свою чергу, Гаврилиця.

Вона наголосила, що з 24 лютого до Молдови з України в’їхали понад 390 тис. людей. “З них майже 100 тис. людей залишаються на території Молдови, з них 48 тис. – діти”, – повідомила прем’єр.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.