Події

СБУ ліквідувала на Житомирщині "фабрику" фейкових акаунтів для інформаційних диверсій РФ

Співробітники Служби безпеки України під час слідчо-оперативних дій у Житомирській області нейтралізували кібергрупу, яка масово створювала фейкові акаунти на замовлення з РФ.

“Встановлено, що до протиправної діяльності причетні двоє мешканців Житомирської області. Вони налагодили серійну реєстрацію фальшивих акаунтів у соцмережах. Для цього зловмисники використовували спеціальне ПЗ виробництва РФ”, – повідомляє пресцентр СБУ.

Так, хакерська програма давала змогу створювати віртуальні акаунти без використання сервісів мобільного зв’язку. Облікові записи зловмисники реалізовували російським замовникам через спеціалізовані інтернет-платформи, а гроші отримували на свої електронні гаманці небанківських платіжних систем, заборонених в Україні.

“На фейкових акаунтах представники РФ “розганяли” дезінформацію та провокаційні матеріали. Деструктивний контент був спрямований на розхитування внутрішньополітичної ситуації в різних регіонах України”, – йдеться у повідомленні.

У рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушень та притягнення до відповідальності винних осіб.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.