Події

Столтенберг: Усі факти звірств російських військових у Бучі має бути встановлено, всіх відповідальних – притягнуто до відповідальності

Усі факти звірств російських військових у Бучі та інших містах України має бути встановлено, а всіх відповідальних за їх скоєння має бути притягнуто до відповідальності, повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

“Ми всі побачили жахливі зображення вбитих мирних жителів у Бучі та інших містах, які були під контролем російських військових… Це нестерпна жорстокість, якої Європа не бачила багато десятиліть. Націлювання та вбивства мирних жителів – це воєнний злочин. Усі факти має бути встановлено, а всіх відповідальних за ці звірства має бути притягнуто до відповідальності”, – сказав Столтенберг на пресконференції напередодні зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі у вівторок.

Генсек наголосив, що такої жорстокості, масштабу війни Європа не бачила з часів Другої світової війни.

“Це надзвичайно серйозно, жахливо і приносить страждання українському народу, але це також небезпечно для всіх нас. Ми бачимо природу війни президента Путіна, відсутність у нього поваги до верховенства права, міжнародних правил та основних прав людини, зокрема права на життя у всіх тих, хто був убитий у цьому конфлікті”, – зазначив Столтенберг.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.