Події

У звільненій Бучі в дитячому санаторії виявлено катівню з п'ятьма загиблими

П’ятеро загиблих виявлено в підвалі дитячого санаторію у звільненому м.Буча Київської області, де російські окупанти облаштували кімнату тортур, повідомляється у телеграм-каналі Офісу генерального прокурора України у понеділок увечері.

“Прокурори спільно зі співробітниками поліції Київщини виявили катівню у місті Буча. В підвалі одного з дитячих санаторіїв правоохоронці виявили тіла п’ятьох чоловіків із зав’язаними руками. Військовослужбовці збройних сил Російської Федерації катували беззбройних мирних мешканців, а після цього вбивали їх”, – йдеться в повідомленні.

На місці злочину працюють прокурори та співробітники поліції. За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури та окружних прокуратур Київщини розслідуються кримінальні провадження за фактами порушення законів і звичаїв війни (ст.438 Кримінального кодексу України). Вживаються заходи щодо встановлення обставин кожного воєнного злочину та осіб, причетних до російської агресії з метою притягнення їх до відповідальності.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.