Суд обрав запобіжний захід ветерану АТО, який випадково вбив одного з 6 нападників (відео)

Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони інкримінують працівники відділення №3 Теребовлі 24-річному ветерану АТО. Він захищав себе та свою матір

Про це повідомляє Обласна поліція, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У Теребовлі на Тернопільщині затримали 24-річного хлопця, який під самозахисту завдав смертельних ножових поранень одному із шести нападників.

Інцидент стався на Великдень, ввечері 2 травня. На місцеву дискотеку приїхала компанія з села Іванівка. Хлопці вживали алкоголь, а 24-річний місцевий мешканець, ветеран АТО, зробив їм зауваження через їхню поведінку.

Зауваження спровокувало конфлікт між чоловіками. Намагаючись не допустити розвитку подій хлопець вирішив піти додому, де на нього чекала матір. Проте компанія з сусіднього села вистежила будинок хлопця. Чоловіки вдерлися на його подвір’я, вирвали дверні ручки та навіть вибили двері.

«Про непрошених гостей повідомив на лінію 102 і після цього одразу вийшов до дебоширів з ножем. Проте, коли почалася штовханина, хлопець випадково вдарив ножем одного з нападників. Поранення виявилося летальним», – розповів начальник місцевого відділення поліції Андрій Купчак.

Потерпілий, відбігши на метрів триста, помер від втрати крові.

Вже наступного ранку 24-річний ветеран АТО зізнався у скоєному. Встановлено, що на момент нападу він, на відміну від нападників, був тверезим.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 118 (Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) КК України.

Суд вже обрав хлопцеві запобіжний захід – на час слідства він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.