«Не думайте, що ви найхитріші», – глава Нацполіції звернувся до підприємців через локдаун

Глава Національної поліції Ігор Клименко прокоментував роботу підприємців під час локадуну і закликав не реагувати на спроби «накрутити» людей.

Про це написав Клименко на своїй сторінці у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Глава Нацполіції заявив, що поліція фіксує всі порушення заборони роботи в період локдауну.

«Введення посиленого локдауну – вимога часу. Щодня ми спостерігаємо зростання статистики кількості хворих… Часто під час виконання своїх функцій поліцейський у відповідь на зауваження про, наприклад, відсутність маски чує образи, звинувачення та інколи навіть прокльони. Але все-таки намагається достукатися до правосвідомості людини», – йдеться в повідомленні.

Він наголосив, що у ситуаціях, коли на зауваження поліцейського немає належної реакції, складається адміністративний протокол або адміністративна постанова, залежно від місця скоєння правопорушення.

«На окрему увагу заслуговують деякі підприємці, які не реагують на заборону працювати в період локдауну. Якщо думаєте, що найхитріші, то ви помиляєтеся. Всі ваші порушення поліція фіксує», – наголосив Клименко.

Глава Нацполіції також подякував небайдужим громадянам, які повідомляють поліції про роботу підприємств сфер дозвілля, харчування і торгівлі в період локдауну.

«Щодня понад 1200 рейдових груп перевіряють дотримання карантину суб’єктами господарювання. Але інколи не всюди встигаємо, тож допомога громадськості дуже важлива», – зазначив Клименко.

Він також закликав не піддаватися на провокації людей, які намагаються «накрутити» і поліцейських, і людей довкола.

«Нагадую, що в Києві, Чернігові та Миколаєві в межах посиленого карантину весь громадський транспорт переведений у режим спецперевезень. Поліцейські перевіряють наявність у пасажирів спецквитків. Прошу всіх із розумінням поставитися до цієї вимоги. Пам’ятайте: як довго ми будемо жити в умовах жорсткого локдауну, залежить від того, наскільки чітко кожен дотримуватиметься правил гігієни та чинного законодавства», – додав Клименко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.