Степанов вважає, що розробленої стратегії МОЗ достатньо, щоб не вводити локдаун

У Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що найближчі дні ситуація в країні буде напруженою. Але не бачать необхідності у запровадженні загальнонаціонального локдауну.

Про це розповів голова відомства Максим Степанов в інтерв’ю «Обозревателю», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Степанов зазначив, що МОЗ продовжить дотримуватися запровадженої стратегії і не планує вводити локдаун.

«Відповідно до нашої стратегії, ми не бачимо необхідності у запровадженні загальнонаціонального карантину. У нас є адаптивний карантин, коли посилення обмежень відбувається на території конкретного регіону в залежності від епідситуації там», – зазначив Степанов.

Водночас у міністерстві вважають, що напружена ситуація з коронавірусом в Україні буде спостерігатися найближчі 10 днів.

Читайте також: «Не думайте, що ви найхитріші», – глава Нацполіції звернувся до підприємців через локдаун

Степенов висловив думку, що стабілізуватися рівень захворюваності може після 15 квітня, і то виключно за умови дотримання карантинних обмежень.

«Навіть якщо з 15 квітня епідемія призупиниться, і ми побачимо зменшення захворюваності особливо в «червоних» регіонах, – це не означає, що все пройшло. Попереду великодні та травневі свята, тому будемо просити громадян повністю уникати масових скупчень. Тому що потім знову отримаємо спалахи», – зазначив Степанов.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.