НовиниПолітика

Зеленський заявив, що попередження Заходу про війну з рф були лише на словах

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не отримував від міжнародних партнерів жодних матеріалів, які б підтверджували загрозу з боку росії. Попередження були лише на словах.

Про це президент України Володимир Зеленський розповів у інтерв’ю Financial Times.

За словами Зеленського, незважаючи на публічні попередження, які звучали від західних офіційних осіб, Київ не отримував конкретних розвідувальних даних, на підставі яких можна було б діяти. А Сполучені Штати Америки ніколи офіційно не інформували Україну про подробиці повномасштабного вторгнення зс рф до України.

«Нам ніхто не показував конкретних матеріалів, які б говорили, що вони (російські війська, – ред.) будуть (наступати, – ред.) за тим чи іншим напрямом», — сказав Зеленський.

Він також наголосив, що особисто не отримають матеріали від розвідок країн-союзників щодо намірів Росії повномасштабно вторгнутися до нашої країни та захопити Київ.

Раніше президент України Володимир Зеленський пояснював, чому не попередив країну про напад Росії. На його думку, оголошення про плани російського вторгнення викликало б паніку та економічну катастрофу, через що країна поринула б у хаос і стала легкою здобиччю для окупантів.

Нагадаємо про те, як світ попереджав Володимира Зеленського

Починаючи з осені 2021 року про можливе повномасштабне вторгнення російської армії Захід регулярно попереджав Україну та інших своїх партнерів.

Наприкінці січня лідери США та Європи оголошували, що вже погодили спільний план дій на випадок, якщо РФ розпочне повномасштабне вторгнення до України.

17 лютого посол Сполучених Штатів в ООН Лінда Томас-Грінфілд прямо сказала, що Росія «прямує до неминучого вторгнення».

А 11 червня президент США Джо Байден заявив, що Зеленський проігнорував попередження про те, що Росія розпочне повномасштабне вторгнення до України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.